Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1284

Dodano: 05.02.2012

Odsłon: 2839

POŻYWNA ZUPA COŚ NA WZÓR WĘGIERSKIEGO DANIA.PACHNĄCA PAPRYKĄ.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę obrać,drobno pokroić,dać na patelnię poddusić

  2. wołowinę pokroić w drobną kostkę wrzucić do cebuli,smażyć do odparowania wody

  3. dodać 2 łyżki papryki krótko podsmażyć

  4. zalać wodą lub wywarem warzywnym u mnie był rosół ok.1/2 litra,dusić mięso aż będzie miękkie

  5. w międzyczasie obrać i pokroić w talarki pieczarki,umyć i pokroić papryki/w kostkę/

  6. do miękkiej wołowiny wrzucić pieczarki i paprykę gotować krótko aby papryka się nie rozgotowała.ogórki pokroić w drobną kostkę

  7. przyprawić, można dodać łyżeczkę ostrej papryki chwilę pogotować /ma być dosyć gęste/

  8. na koniec dodać odsączoną fasolę rozgnieciony czosnek koncentrat pomidorowy

  9. ja na koniec dodałam jeszcze 2 łyżki śmietany z 1 łyżką mąki nie jest to konieczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń