Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa.

Zupa pieczarkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1099 Ocena: 11905

Dodano:

Odsłon: 1732

Rozgrzewająca zupa pieczarkowa ugotowana na wieprzowej szynce.

Składniki

  • pieczarki 60 dag
  • ziemniaki 3 szt.
  • szynka wieprzowa 60 dag
  • pasta rosołowa 1 łyżka stołowa lub 1 kostka kupna
  • suszona włoszczyzna 2 duże łyżki
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 6-8 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • lubczyk suszony
  • koperek świeży
  • śmietana 30% do zabielenia
  • woda 2 litry
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy 2 litry wody, solimy, wkładamy pokrojone w większe kostki mięso. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, pastę rosołową, pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości pieczarek i mięsa (około 40 minut).

  2. Jeżeli pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy suszony lubczyk, pokrojony koper i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zabielamy śmietaną, zagotowujemy i kończymy gotowanie.

  3. Ugotowaną zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 grudnia 2017 Mariola, przy Tobie z moich "68", to w miesiąc zrobiłoby się drugie tyle hehe.
Pyszna zupka, o innych daniach już nie będę wspominał, bo muszę do obiadu wytrzymać xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń