Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z buraków i jabłek z imbirem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 73
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 73
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Składniki
Buraki i marchewki umyj, skrop olejem i owiń folią aluminiową. Opiecz w piekarniku. Z buraków zdejmij skórkę. Wszystkie warzywa pokrój.
Czosnek obierz i drobno posiekaj, a następnie zeszklij go na oleju, uważając, aby nie ściemniał (wtedy gorzknieje).
Następnie dodaj buraki, marchewki i por. Zalej wodą i gotuj do miękkości. W razie potrzeby dolej wody, jeżeli wywar za bardzo się zredukuje. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w plastry jabłko, obrany, pokrojony w plasterki imbir oraz przyprawy: sól, pieprz i pieprz cayenne.
Trochę przestudzoną zupę zmiksuj na gładką, kremową masę. Możesz podawać z grzankami z białego pieczywa.
SPRÓBUJ TEŻ: Taka zupa z buraków znakomicie będzie smakowała również w wersji z gruszkami zamiast jabłek.Źródło: Świat kobiety