Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na słodko jest równie pyszne co taka na słono. Daje orzeźwienie w gorący dzień.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17284
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 140
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4884
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7660
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17284
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 140
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4884
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7660
Składniki
1. W garnku rozpuszczamy margarynę. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Przygotowujemy jasną zasmażkę. Dalej mieszając wlewamy po szklance wody. Gotujemy około 15 minut. 2. Porzeczki blendujemy. Dodajemy do zupy razem z cukrem. Gotujemy przez 5 minut. 3. Zupę zdejmujemy z ognia. Czekamy chwilkę aby nie była zbyt gorąca i mieszamy ze śmietaną kremówką. 4. Przestudzoną wstawiamy na kilka godzin do lodówki. 5. Zimną zupę przelewamy do miseczek. Dekorujemy keksem śmietany 18% i gałązkami czerwonej porzeczki. Gotowe!