Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Al (K)ul (K)As. Egipska zupa z kolokazji/taro i juty warzywnej/ molokheja
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 806
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 536
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 139
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 806
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 259
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 536
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 139
Składniki
Bulwę taro obrałam i pokroiłam w kostkę jak ziemniaki- ma ciekawą strukturę i jest różowa. Oberwałam liście molokheji, umyłam je i poszatkowałam. Warzywa wrzuciłam do wody z kostką rosołowa- może być bulion i zaczęłam gotować. Taro gotuje się jak ziemniaki. Na oliwie podsmażyłam drobno pokrojony czosnek i chili i dodałam do warzyw.
Po 30 minutach taro będzie kremowe a molokheja puści kleisty sok, który naturalnie zagęści zupę. Zupa jest niezwykle zdrowa i smaczna! Smacznego :)