Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z oliwkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 365
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 365
Składniki
Paprykę umyj, odpestkuj i pokrój w większe kawałki. Cebulę oraz czosnek umyj i posiekaj. Oregano opłucz i poodrywaj listki.
W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj paprykę oraz oregano i podsmaż.
Zalej całość bulionem, zagotuj i duś pod pokrywką ok. 25 minut.
Zmiksuj zupę blenderem, dopraw solą, pieprzem cayenne i octem.
Wlej krem do nagrzanych talerzy. Do każdej porcji dodaj pół łyżki pesto, klika plasterków posiekanych oliwek i gałązki oregano.Źródło: Telemax