Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z soczewicy (bez mięsa)

Zupa z soczewicy (bez mięsa)

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41800

Dodano:

Odsłon: 8892

:)

Składniki

  • 1 por
  • 3/4 szklanki soczewicy
  • 1/2 opakowania mrożonych warzyw (mieszanka wiosenna)
  • 4 suszone grzyby
  • 2 łyżki makaronu zacierka
  • Kurkuma
  • Imbir suszony
  • Curry
  • Chilli
  • Sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć przez noc. Pokroić. Soczewicę zalać wodą na 30 min ,po czym wrzucić do garnka razem z grzybami. Zalać 1 litrem wody i gotować 15 min. Dodać mrożone warzywa i gotować do miękkości. Wrzucić pokrojony por ,makaron i przyprawy. Gotować jeszcze 10 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olga-perska-1 26 marca 2014 W tej zupie fajnie sprawdza się tofu wędzone, może być polsoi i, obowiązkowo, natka pietruszki lub kolendry.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń