Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana z brokułami

Zupa ziemniaczana z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 590

Dodano:

Odsłon: 237

Zupa ziemniaczana z brokułami z mięsną wkładką jest sycąca i bardzo smaczna. Wspaniała na chłodne, jesienne dni.

Składniki

  • 30-40 dag ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 cebuli
  • 1/3 brokuła
  • 25-30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 2 liście laurowe
  • 8-10 szt angielskiego ziela
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i angielskie ziele, gotować do miękkości.

  2. Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.

  3. Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, usunąć kości. Do rosołu wsypać warzywa i gotować.

  4. Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę.

  5. 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Zasmażkę połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować.

    Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń