Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
W dużym garnku ugotować wywar z kości. Kości wyjąć i obrać z nich mięsko (najlepsze są te od schabu). Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować. Kiełbaskę lub boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż się zezłoci. Do wywaru z ziemniakami wlać roztrzepany żur, mieszać, aż się zupka zagotuje aby nie zrobiły się kluski. Gdy się troszkę pogotuje dodać kiełbaskę z cebulką i z tłuszczykiem oraz rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Garnek zestawić z gazu. Śmietanę zahartować i wlać do zupy. Doprawić roztartym majerankiem.