Do góry

Dania główne Przepis na:

Żurek po "włosku".

Żurek po włosku.

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1786

Dodano: 17.02.2011

Odsłon: 5013

Mariaż kuchni polskiej i włoskiej.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę, dodać prawdziwki (wcześniej namoczone), liść laurowy, pieprz i ziele ang. Dusić ok. 5 min. na małym ogniu.

  2. Dodać rosół, żeberka, starty czosnek a po 10 minutach wlać żur i zagotować. Na koniec dodać majeranek i inne dodatki np. natkę pietruszki lub skwarki z boczku.

  3. Ugotować makaron jaki kto lubi, my mieliśmy nitki. Danie z makaronem wymyśliły dzieci bo, jak stwierdziły, ziemniaki są zbyt nudne :) Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 19 lutego 2011 takiego żurku jeszcze nie jadłem, musi smakować wyśmienicie!

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń