Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowe kołaczki twarogowe"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4583
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34325
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4583
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34325
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, szczyptę soli, skórkę z cytryny i ugnieć twardsze ciasto. Odstaw na 30 minut.
Kawałkami ciasta wypełnij foremki na tartaletki o średnicy 10 cm i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto w foremkach piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
Agrest oczyść, opłucz w letniej wodzie i odcedź. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem, miodem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną. Rozsmaruj nadzienie w foremkach z podpieczonym ciastem i rozłóż na powierzchni agrest.
Kołaczki posyp jeszcze płatkami migdałowymi i dopiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo