Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowe kołaczki twarogowe"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 131
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, szczyptę soli, skórkę z cytryny i ugnieć twardsze ciasto. Odstaw na 30 minut.
Kawałkami ciasta wypełnij foremki na tartaletki o średnicy 10 cm i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto w foremkach piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
Agrest oczyść, opłucz w letniej wodzie i odcedź. Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem, miodem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną. Rozsmaruj nadzienie w foremkach z podpieczonym ciastem i rozłóż na powierzchni agrest.
Kołaczki posyp jeszcze płatkami migdałowymi i dopiecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo