Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykanka to niskie ciasto czekoladowe, które zrobisz z kilku prostych składników. Idealne dla zabieganych albo początkujących w kuchni!
Tortownica o średnicy ok. 19 cm
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113650
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113650
Składniki
Orzechy posiekaj drobno. Dodaj je do dużej miski. Wsyp do niej mąkę pszenną, łyżeczkę proszku do pieczenia, kakao i cukier waniliowy. Delikatnie wymieszaj.
Masło w temperaturze pokojowej utrzyj razem z cukrami na puszystą masę. Powinna zrobić się jasna, ale może to potrwać kilka minut. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj na niskich obrotach.
Dodaj produkty sypkie do masy jajecznej. Zmiksuj krótko na niskich obrotach albo wymieszaj szpatułką.
Wylej masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wielkości ok. 19 cm. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.