Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 259
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22503
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 260
Składniki
Bakalie zalej brandy i odstaw na 12 godzin. Masło utrzyj z cukrem białym i brązowym. Wbij jajka. Wsyp mąkę przesianą z cynamonem i przyprawą do piernika. Wrzuć bakalie. Dodaj bułkę tartą i mleko. Wymieszaj.
Przygotuj 8 lnianych ściereczek. Zanurz je we wrzątku, dobrze odciśnij i oprósz mąką. Na ściereczki nałóż porcje ciasta. Brzegi ściereczek unieś, zwiąż ponad ciastem. Mieszki włóż do wrzącej wody. Gotuj 4-5 godzin.
Potem pudding wystudź i włóż do lodówki na 2 tygodnie (a jeszcze lepiej na miesiąc). Przed podaniem pudding podgrzewaj jeszcze 45 minut we wrzącej wodzie. Odcedź i wyjmij ze ściereczek. Serwuj np. z sosem waniliowym.Źródło: Naj