Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Anielskie ciasteczka"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 148
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 370
Składniki
Do miski wbij umyte jajka. Dosyp cukier i sól, zmiksuj lub ubij na jasną, puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia i domieszaj do masy jajecznej. Połącz z wodą z mleczkiem kokosowym (ciasto powinno być gęste, jeśli jest za rzadkie, dosyp trochę mąki pszennej). Wyrabiaj przez kilka minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej (ok. 1 litra). Chwytając między dwie łyżki małe porcje ciasta wkładaj je na tłuszcz. Olej musi wrzeć, by ciastka od razu się ścięły. Łyżki zanurzaj w zimnej wodzie. Smaż pączki na złoty kolor, wyjmuj je na grubą warstwę ręcznika papierowego. Zostaw do ostygnięcia.
Wymieszaj cukier puder z wiórkami i orzechami. Przygotowaną mieszanką posyp pączusie.Źródło: Naj