Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dynia. Tak to jest danie na halloween
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 977
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 977
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Miąższ dyni oczyścić z pestek, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki
Ugotowany miąższ dyni dokładnie rozetrzeć lub zmiksować, dodając mleko, anyż oraz do smaku cukier i sól.
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę, dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Połączyć z utartym miąższem dyni i mąką, wymieszać na gładką masę.
Olej rozgrzać na patelni.
Łyżką wlewać ciasto małymi porcjami, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Zdjąć z patelni, osączyć na bibule.
Przed podaniem placuszki posypać cukrem pudrem