Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z adwokatem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4045
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1771
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4045
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1771
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Składniki
Ciasto: masło oraz margarynę posiekaj z mąką. Wsyp cukier puder, wlej żółtka i zagnieć ciasto. Wylep nim natłuszczone foremki do babeczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-20 min w temp. 170°C.
Krem: likier zagotuj z cukrem. Budynie rozmieszaj z mlekiem (w ilości podanej na opakowaniu). Wlej do wrzącego likieru. Gotuj, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstaw naczynie, aby masa ostygła.
Całkowicie zimną masę zmiksuj z masłem. Włóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij dekoracyjnie do babeczek. Udekoruj wiśniami oraz kawałeczkami gorzkiej czekolady.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie