Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z bezą"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Zmiksuj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, pokrojone w kostkę masło i jajko. Przełóż na blat, zagnieć i uformuj kulkę. Foremki o średnicy 9 cm wyłóż ciastem. Wstaw je na pół godziny do lodówki.
Czekoladę, śmietanę, masło, cukier, żółtka i orzechy włóż do rondelka, podgrzej. Wlej do foremek wyklejonych ciastem. Białka ubij z cukrem, wyłóż na wierzch. Babeczki piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień