Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z kremem nugatowym"
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 137
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44394
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 83
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 137
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44394
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 83
Składniki
Formę do muffinek z 12 wgłębieniami wyłóż papierowymi papilotkami. Pokrusz ciastka Oreo. Piekarnik rozgrzej do 175°C.
Masło ucieraj 4–5 minut z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno wbijaj jajka. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z porcjami mleka. Wrzuć pokruszone ciastka i szybko wymieszaj. Ciasto nakładaj do wgłębień w formie. Wstaw do piekarnika na 20–25 minut. Wyjmij, wystudź.
Cukier puder przesiej z kakao. Dodaj twaróg. Ucieraj mikserem przez 3 minuty. Dodaj krem nugatowy. Przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj po porcji kremu na każdą babeczkę (patrz zdjęcia poniżej). Ciastka wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na noc.
Gorzką czekoladę posiekaj, roztop w kąpieli wodnej. Ostudź. Następnie polej nią babeczki.Źródło: Twój Styl