Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę cud pochodzi z książki „Świąteczne smaki cz. I Wielkanocne smaki”, która jest zbiorem regionalnych przepisów przetestowanych przez członków Koła Gospodyń Wiejskich z obszaru Lokalnej Grupy Działania „Liwocz”. Babka cud różni się od tradycyjnych wielkanocnych wypieków dwoma składnikami: dodatkiem cynamonu oraz dżemu wiśniowego. Babka cud jest banalna w przygotowaniu, składniki do jej upieczenia znajdziecie w każdym sklepie. Całość łącznie z pieczeniem nie zajmie wam więcej niż 1 godzinę. Babkę cud możesz podać polaną polewą czekoladową, lukrem lub posypaną cukrem pudrem.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 86
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 176
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7533
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 86
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 176
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7533
Składniki
Masło do natłuszczenia foremki
Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, kakao i cynamonem.
Białka oddziel od żółtek jajek i ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę wraz z cukrem. Gdy słodzik przestanie chrzęścić, zacznij dodawać po 1 żółtku i partiami przesianą mąkę.
Nie przestając ucierać, wlej mleko i dodaj dżem. Gdy składniki się połączą, wmieszaj ubitą pianę z białek.
Gotową masę przelej do natłuszczonej masłem foremki. Piecz w 180 stopniach przez 30 minut.