Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babkę cud pochodzi z książki „Świąteczne smaki cz. I Wielkanocne smaki”, która jest zbiorem regionalnych przepisów przetestowanych przez członków Koła Gospodyń Wiejskich z obszaru Lokalnej Grupy Działania „Liwocz”. Babka cud różni się od tradycyjnych wielkanocnych wypieków dwoma składnikami: dodatkiem cynamonu oraz dżemu wiśniowego. Babka cud jest banalna w przygotowaniu, składniki do jej upieczenia znajdziecie w każdym sklepie. Całość łącznie z pieczeniem nie zajmie wam więcej niż 1 godzinę. Babkę cud możesz podać polaną polewą czekoladową, lukrem lub posypaną cukrem pudrem.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Masło do natłuszczenia foremki
Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, kakao i cynamonem.
Białka oddziel od żółtek jajek i ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę wraz z cukrem. Gdy słodzik przestanie chrzęścić, zacznij dodawać po 1 żółtku i partiami przesianą mąkę.
Nie przestając ucierać, wlej mleko i dodaj dżem. Gdy składniki się połączą, wmieszaj ubitą pianę z białek.
Gotową masę przelej do natłuszczonej masłem foremki. Piecz w 180 stopniach przez 30 minut.