Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka wielkanocna rozpływa się w ustach bo jest lekka jak puch.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8390
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8390
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Składniki
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więć wyciagam je godzinę wcześniej. Utrzeć masło z szczyptą soli i cukrami na puch. Dodać zółtka i mieszać z masą. Ucieramy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady lub rodzynki . Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut. Ostudzoną babkę mozemy polać stopioną czekoladą.