Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka wielkanocna rozpływa się w ustach bo jest lekka jak puch.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 162
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 92
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 162
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 92
Składniki
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową, więć wyciagam je godzinę wcześniej. Utrzeć masło z szczyptą soli i cukrami na puch. Dodać zółtka i mieszać z masą. Ucieramy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady lub rodzynki . Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut. Ostudzoną babkę mozemy polać stopioną czekoladą.