Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10623
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6134
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13000
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4756
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę, dodać cukier, a potem żółtka. Dodać mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia, a na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 40 minut.
Krem: Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody, a potem zalać gorącym mlekiem i mieszać do rozpuszczenia. Pozostawić do wystudzenia. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać serki, szybko wymieszać i mieszając dodawać powoli przestudzoną żelatynę.
Przełożenie: Ciasto przekroić na pół na pierwszy blat ciasta wyłożyć większą część kremu, położyć drugi blat ciasta i resztę kremu. Na to wyłożyć banany pokrojone w plasterki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!!