Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec na herbatnikowym spodzie"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 101
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 101
Składniki
Ciasteczka pokrusz (wałkiem lub w blenderze). Wymieszaj ze stopioną, ostudzoną margaryną. Masę wyłóż na dno tortownicy. Schłodź w lodówce.
Żółtka utrzyj z cukrem na parze (miskę z żółtkami wstaw do większego naczynia z gotującą wodą). Ubijając, wlej nektar bananowy. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody. Podgrzej i rozpuść. Porcjami wlej do żółtek i wymieszaj. Ostudź masę.
Obierz i rozgnieć banany. Skrop sokiem z cytryny, aby owoce nie ściemniały. Ubij na sztywno śmietanę kremówkę. Do masy żółtkowej dodaj serek, banany oraz 3/4 porcji śmietany. Wyłóż masę na herbatniki. Wstaw do lodówki, aby ciasto stężało.
Przed podaniem udekoruj resztą śmietany. Oprósz ciasto posypką czekoladową i połóż plasterki banana.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Czas: 50 min l Cena por.: 1,50 złŹródło: Bella Relaks