Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
6 białek w temperaturze pokojowej ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać po łyżce drobny cukier, w sumie 240g.
Miksując na najwyższych obrotach. Na koniec do piany dodać płaską lyżkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny wymieszać ostrożnie.
Formować na blaszce z papierem do pieczenia okrąg ok 22 cm średnica, sprawnie i szybko w górę uformować beze.
Wstawić do nagrzanego piekarnika góra dół 150 stopni na 5 min. Zmniejszyć do 100 i suszyć 3h. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w piekarniku kilka godzin.
Ubić 330ml śmietanki 30% ,dodać 2 łyżki cukru pudru i 250g mascarpone. Dekorowałam malinami oraz borówkami