Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 185
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 589
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 631
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 185
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 589
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 631
Składniki
Białka mocno schłodź, potem wymieszaj z solą. Ubij na sztywną, lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier. Pod koniec dolej sok z pomarańczy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie tortownicy rozsmaruj bezę. Łyżką zrób wgłębienie, w które po wysuszeniu bezy włożysz krem oraz owoce.
Bezę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Susz około 2 godzin.
W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz.
Owoce pokrój na cząstki. Bezę ostrożnie wyjmij z tortownicy, wystudź. Napełnij kremem śmietanowym i obłóż truskawkami.Źródło: Naj