Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2738
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2738
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
Białka mocno schłodź, potem wymieszaj z solą. Ubij na sztywną, lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier. Pod koniec dolej sok z pomarańczy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie tortownicy rozsmaruj bezę. Łyżką zrób wgłębienie, w które po wysuszeniu bezy włożysz krem oraz owoce.
Bezę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Susz około 2 godzin.
W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz.
Owoce pokrój na cząstki. Bezę ostrożnie wyjmij z tortownicy, wystudź. Napełnij kremem śmietanowym i obłóż truskawkami.Źródło: Naj