Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kawowym kremem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34330
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2037
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34330
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2037
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj po 1 łyżce cukru, miksując. Masę przełóż do szprycy. Wyciskaj porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, robiąc odstępy. Piecz przez 50 minut w 110°C, zmniejsz temperaturę do 90°C i piecz przez 20 minut. Wyjmij, wystudź.
Kawę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody, wystudź. Masło pokrój na małe kawałki, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną, utrzyj mikserem. Dodaj zaparzoną kawę, wymieszaj.
Wyciskaj porcje kremu szprycą na bezy, przykrywaj drugą bezą, lekko dociskając. Każdą udekoruj porcją kremu, posyp kawą mieloną.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień