Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 847
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 847
Składniki
Do schłodzonych białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.
Do piany dodawać cukier podzielony na 3 porcję i po każdym dodaniu ubijać kilka minut.
Nakładać szprycą ozdobne kształty. Suszyć 60 minut w temp. 70 stopni, termoobieg.
Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do wystygnięcia.
Z tej porcji wyszło nam dwie blaszki drobnych bezików. Ogólnie na 1 białko należy dać 50 g cukru pudru.