Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 14
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek.Do bialek dodac szczypte soli i miksowac a po chwili dodac 1/3 szkl cukru-ubic na sztywna piane.Nastepnie ubic zoltka z pozostalym cukrem powolidodajac po jednej lyzce wody-ubic na sztywna piane.Dodac do ubitych zoltek przesiane przez sito maki i pr.do pieczenia-wymieszac miksrerm na wolnych obrotach na jednolita mase.Na koniec dodac stopniowo piane z bialek i wymieszac drewniana lyzka.Wylozyc do formy i piec w 180 st. przez 30 min.