Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Składniki
przygotować należy blaszkę -można dać pergamin na dno, ja po prostu smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
następnie należy oddzielić białko od żółtek,białko ubić na pianę z wodą, następnie doda cukier i także ubić na sztywno( nie jest ta pianka całkiem sztywna proszę się nie denerwować )do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać .Obie mąki i proszek wymieszać razem, a następnie po dodaniu ostatniego żółtka wsypać do masy i delikatnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury od 170 -do 190 stopni.Piec od 20 do 40 min.sprawdzać, ale rzadko patyczkiem, gdy jest gotowe wyłączyć piec, nie wyciągać niech ostygnie spokojnie bo w innym wypadku opadnie i nici z pięknego biszkopta Niestety trzeba się trzymać niektórych reguł ::)))