Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty biszkopt z dodatkiem kakao i piernikowej przyprawy będzie stanowić świetną bazę do świątecznych tortów. Przepis jest tak prosty, że uda się zawsze i każdemu. Jedyne, o czym trzeba pamiętać to, aby jajka, których używasz do wypieku, miały temperaturę pokojową.
tortownica o średnicy 18 cm
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2153
Królowa grilla :)
Odsłon: 1392
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 239
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2153
Królowa grilla :)
Odsłon: 1392
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 239
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z kakao i przyprawą do piernika.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Gdy białka zwiększą swoją objętość, nie przestając ubijać, partiami zacznij wsypywać cukier i dodawać po jednym żółtku.
Do masy wsyp wymieszaną mąkę z kakao i przyprawami. Całość delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę natłuść masłem i przelej ciasto. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Następnie studź nie wyciągając z piekarnika przy lekko uchylonych drzwiczkach.