Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty biszkopt z dodatkiem kakao i piernikowej przyprawy będzie stanowić świetną bazę do świątecznych tortów. Przepis jest tak prosty, że uda się zawsze i każdemu. Jedyne, o czym trzeba pamiętać to, aby jajka, których używasz do wypieku, miały temperaturę pokojową.
tortownica o średnicy 18 cm
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 183
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 183
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z kakao i przyprawą do piernika.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Gdy białka zwiększą swoją objętość, nie przestając ubijać, partiami zacznij wsypywać cukier i dodawać po jednym żółtku.
Do masy wsyp wymieszaną mąkę z kakao i przyprawami. Całość delikatnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę natłuść masłem i przelej ciasto. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Następnie studź nie wyciągając z piekarnika przy lekko uchylonych drzwiczkach.