Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...miły dla podniebienia....
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 222
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1060
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Pieczemy 2 biszkopty: Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiane budynie, mąkę i proszek .Mieszamy delikatnie,pieczemy 25 min. Jeden większy biszkopt po upieczeniu przekrawamy na pół.Drugi pozostaje w całości.Nasączamy ponczem. Możemy też upiec jeden duży biszkopt, zwiększając proporcje.
Masa: Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody. Gorącą kawę, dodajemy do namoczonej żelatyny i rozpuszcamy ją. W międzyczasie ubijamy śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru.Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki dodajemy ostudzone czekoladę , kawę i rum. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na 2 minuty do lodówki,nie dłużej.Następnie przekładamy biszkopty.Na wierzch polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa: Śmietankę rozpuszczamy,dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy cały czas, aby się nie przypaliła.