Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety chwilowo nie mogę dodać głównego zdjęcia więc do czasu aż będę mógł je dodać, wstawie je na portal IMGUR https://imgur.com/a/gw8o62y
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4433
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113702
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4433
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113702
Składniki
Białka ubijamy na sztywno dodając małymi porcjami cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia w blasze i czekamy aż ostygnie.
Galaretkę robimy w dowolnym naczyniu i zostawiamy aby troszeczkę zestężała. Galaretka nie może być ani za wodnista ani za mocno zestężona.
Ostygnięty biszkopt ściągamy z papieru do pieczenia i lekko uciskamy go do jakiegoś naczynia, można też zostawić ciasto na blaszy. Ostudzone ciasto smarujemy dżemem następnie kroimy banany i układamy je na dżemiku, gdy nasza galaretka będzie prawie że zestężona wylewamy ją na ciasto i rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki do czasu aż galaretka zestężeje.
W czasie oczekiwania możemy przygotować bitą śmietanę, można użyć bitej śmietany w proszku (śnieżka) bądź innej a można też użyć zwykłej śmietany w sprayu lub zmiksować śmietankę 30%
Gdy galaretka zestężeje wyciągamy ciasto z lodówki na nie dajemy bitą śmietanę i rozprowadzamy ją po całym cieście. Teraz nic tylko brać i jeść. Smacznego!