Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z malinami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4118
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34252
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1834
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113674
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Miksując, wkładaj po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawaj przesianą mąkę z proszkiem na przemian z ciepłym mlekiem. Ciasto połącz z ubitymi na sztywno białkami.
Przełóż na blachę. Piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Dodaj masło. Wymieszaj do powstania jednolitej masy. Budyń wylej na upieczone ciasto. Na masie ułóż maliny.
Czekoladę rozpuść w 3 łyżkach mleka. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w 1/4 szklance wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i rozpuszczoną czekoladę. Powoli dolewaj letnią żelatynę. Całość połącz mikserem.Źródło: Tele Tydzień