Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z malinami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1152
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1152
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Miksując, wkładaj po jednym żółtku oraz po łyżce oleju. Nie przerywając ucierania, dodawaj przesianą mąkę z proszkiem na przemian z ciepłym mlekiem. Ciasto połącz z ubitymi na sztywno białkami.
Przełóż na blachę. Piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Dodaj masło. Wymieszaj do powstania jednolitej masy. Budyń wylej na upieczone ciasto. Na masie ułóż maliny.
Czekoladę rozpuść w 3 łyżkach mleka. Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w 1/4 szklance wrzątku. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i rozpuszczoną czekoladę. Powoli dolewaj letnią żelatynę. Całość połącz mikserem.Źródło: Tele Tydzień