Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omleciki na słodko. Idealne na podwieczorek.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18117
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 517
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7534
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8868
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18117
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 517
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7534
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8868
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywno. Następnie wsypujemy cukier. Ubijamy aż cukier się rozpuści. 2. Stopniowo dodajemy żółtka i wodę przy tym ubijając. 3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. 4. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy na nim koła o średnicy 11-12cm. 5. Łyżką nakładamy ciasto. 6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 15 minut. 7. Krążki ściągamy z blaszki i jeszcze ciepłe układamy na wąskich szklankach formując przy tym półkola. 8. Ubijamy śmietanę na puszystość. Dodajemy cukier puder do smaku. 9. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. 10. Do środka najpierw układamy plasterki kiwi, później za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wyciskamy bitą śmietanę. 11. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. 12. Gotowe! Smacznego!