Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto dyniowe. Idealne do pracy, szkoły i na wycieczkę w góry. Dzięki dyni lekko wilgotne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15773
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 451
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15773
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 451
Składniki
Jajka ubij wraz z oboma cukrami na puszystą masę. Następnie partiami dodaj mąkę, olej, sodę i cynamon. Wszystko krótko miksuj na średnich obrotach. Następnie dodaj starty i odsączony miąższ dyni. Całość mieszaj łyżką. Ciasto z dyni przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 23 cm. Piecz ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Ja do 1/5 części ciasta dodałam zmielone pestki dyni, wyłożyłam na wierzch ciasta i zamieszałam nożem.