Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z najpopularniejszych ciast świata i jednocześnie najprostszych- brownie. U mnie z dodatkiem wiśni kandyzowanych i kawałków czekolady
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 524
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 524
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160 stopni i wyłożyć formę do pieczenia papierem (średnica 20 cm) Dwie czekolady rozpuścić na małym ogniu z masłem a jedną posiekać na małe kawałeczki. Odstawić rozpuszczone masło i czekoladę do przestygnięcia.
Ubić jajka z cukrem Dodać masę czekoladową i zmiksować na małych obrotach. Przesiać mąkę i dodać do masy, również zmiksować na małych obrotach. Wmieszać połowę wiśni i czekolady . Przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć resztę wiśni i czekolady. Piec 20-25 minut. Przed zjedzeniem ciasto musi całkowicie przestygnąć.