Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z najpopularniejszych ciast świata i jednocześnie najprostszych- brownie. U mnie z dodatkiem wiśni kandyzowanych i kawałków czekolady
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160 stopni i wyłożyć formę do pieczenia papierem (średnica 20 cm) Dwie czekolady rozpuścić na małym ogniu z masłem a jedną posiekać na małe kawałeczki. Odstawić rozpuszczone masło i czekoladę do przestygnięcia.
Ubić jajka z cukrem Dodać masę czekoladową i zmiksować na małych obrotach. Przesiać mąkę i dodać do masy, również zmiksować na małych obrotach. Wmieszać połowę wiśni i czekolady . Przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć resztę wiśni i czekolady. Piec 20-25 minut. Przed zjedzeniem ciasto musi całkowicie przestygnąć.