Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowiec"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1229
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1229
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Wafelki kokosowe i płatki czekoladowe utrzyj lub zmiksuj. Wyłóż tortownicę, wyrównaj. Żelatynę namocz w szklance zimnej wody. Mleko zagotuj. Wlej powoli do żelatyny, mieszając. Masę ostudź, mieszając co jakiś czas.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w szklance wrzącej wody, ostudź. Miękką margarynę utrzyj z żółtkami i cukrami waniliowymi. Dodaj dwukrotnie zmielony ser biały, cukier puder oraz olejek. Dodaj masę mleczną i galaretkę, wymieszaj.
Brzoskwinie pokrój w drobną kostkę, dodaj do masy, połącz. Rozsmaruj w tortownicy, schłodź. Ułóż winogrona, schłodź. Galaretki truskawkowe rozpuść w 750 ml wody. Ostudź, wylej na ciasto.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie