Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brzoskwiniowy kopiec. Bez pieczenia"
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 102
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44363
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 59
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 102
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44363
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 59
Składniki
Gruszkę i brzoskwinie pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm. 1 szkl. wody zagotuj z sokiem cytrynowym i cukrem, wrzuć gruszkę. Gotuj 1-2 minuty, odcedź. Owoce wymieszaj.
Biszkopty pokrusz na duże kawałki i skrop herbatą. Serek waniliowy zmiksuj z mascarpone. Ubij żółtka z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść we wrzątku.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów. Połącz masę serową z żółtkami i żelatyną. Domieszaj połowę owoców. Masę i biszkopty ułóż warstwami w małej tortownicy. Schłodź, wyjmij, posyp resztą owoców.