Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowy tort ambasador"
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 90
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 109
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 77
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 90
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 109
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 77
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Wsyp mąkę, proszek i kisiel. Wymieszaj, po czym przelej do natłuszczonej formy i piecz 40 minut w 180°C.
Zagotuj 2,5 szklanki mleka z cukrem. Żółtka zmieszaj z budyniem i resztą mleka. Wlej do wrzącego płynu i wymieszaj. Zmiksowane masło połącz z letnią masą waniliową.
Podziel krem na 2 części, do jednej dodaj kakao i połowę startej czekolady, a do drugiej pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przekrojone na 3 blaty ciasto przełóż kremami. Posyp tort resztą tartej czekolady, a wierzch udekoruj wedle uznania.Źródło: Kurier TV