Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Choinkowe pierniczki"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 121
Składniki
Miód, cukier, masło i przyprawę do piernika włóż do rondelka, rozpuść. Do gorącej masy wsyp mąkę i sodę, wymieszaj, przestudź. Dodaj jajka, wyrób.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne kształty. Ułóż na blasze, piecz ok. 10 minut w 180°C. Ostudź. Pierniczki udekoruj lukrem, posypkami, barwnikami.
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie