Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące orzechowe ciasteczka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Na blachę wysyp orzechy i piecz w 180°C na złoty kolor przez 7 minut. W rondlu z grubym dnem wymieszaj cukier, wodę, masło i syrop kukurydziany. Na średnim ogniu mieszaj drewnianą łyżką aż się rozpuszczą.
Gdy zacznie wrzeć, gotuj masę, aż się zarumieni, mieszając od czasu do czasu. Gdy osiągnie 300°C, wsyp sodę i wymieszaj. Dodaj orzechy. Na pergaminie wysmarowanym tłuszczem uformuj cieniutkie placuszki i poczekaj, aż stężeją.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: średniŹródło: TV14