Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto chrustowe, więc spokojnie można uznać, że to deser karnawałowy. Z drugiej strony serduszka, czyli i na Walentynki jak znalazł. :))
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3695
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1529
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3695
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1529
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Składniki
Z podanych składników, na stolnicy zagnieść ciasto, podzielić na części. Następnie każdy kawałek ciasta rozwałkować, na dość cienkie placki. Wykrawać nożem duże serca. W każdym dużym serduszku wykroić małe, tak aby powstało serce z dziurką.
Serduszka smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem. Smacznego.