Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka budyniowe .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17186
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 59
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady i wiórek i budyni zagniatam ciasto ,następnie dzielę na 3 części i do każdej dodaję budyń inny smak i zagniatam ,gotowe ciasta owijam w folię i do lodówki na 1 godzinę do 1,5 godziny .
Po schłodzeniu ciasto wyciągam z lodówki i formuję niewielki kulki które wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczam widelcem robiąc wzorek ,lub wałkiem z wzorkami i piekę z termo obiegiem na środkowej półce około 20 minut
Czekoladę łamie na mniejsze kawałki i rozpuszczam w mikrofali lub kąpieli w gorącej wodzie i nasypuję wiórki do miski .Upieczone ciasteczka mocze do połowy w czekoladzie i w wiórkach kokosowych i gotowe życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .