Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka budyniowe .
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 92
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 92
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady i wiórek i budyni zagniatam ciasto ,następnie dzielę na 3 części i do każdej dodaję budyń inny smak i zagniatam ,gotowe ciasta owijam w folię i do lodówki na 1 godzinę do 1,5 godziny .
Po schłodzeniu ciasto wyciągam z lodówki i formuję niewielki kulki które wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczam widelcem robiąc wzorek ,lub wałkiem z wzorkami i piekę z termo obiegiem na środkowej półce około 20 minut
Czekoladę łamie na mniejsze kawałki i rozpuszczam w mikrofali lub kąpieli w gorącej wodzie i nasypuję wiórki do miski .Upieczone ciasteczka mocze do połowy w czekoladzie i w wiórkach kokosowych i gotowe życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .