Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka budyniowe .
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2165
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12325
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2165
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12325
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady i wiórek i budyni zagniatam ciasto ,następnie dzielę na 3 części i do każdej dodaję budyń inny smak i zagniatam ,gotowe ciasta owijam w folię i do lodówki na 1 godzinę do 1,5 godziny .
Po schłodzeniu ciasto wyciągam z lodówki i formuję niewielki kulki które wykładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczam widelcem robiąc wzorek ,lub wałkiem z wzorkami i piekę z termo obiegiem na środkowej półce około 20 minut
Czekoladę łamie na mniejsze kawałki i rozpuszczam w mikrofali lub kąpieli w gorącej wodzie i nasypuję wiórki do miski .Upieczone ciasteczka mocze do połowy w czekoladzie i w wiórkach kokosowych i gotowe życzę smacznego .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .