Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka i konfitura figowa to dla mnie idealne połączenie, poniżej pomysł na prosty, szybki do przygotowania, przepyszny deser.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Jabłka obrać, pokroić najpierw w ćwiartki, po czym usunąć nasiona i pokroić na półplasterki. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty o boku ok. 6 cm. Na kwadraty wyłożyć łyżeczkę dżemu i dwa plasterki jabłka tak, aby zachodziły na siebie. Rogi kwadratów skleić tak, aby powstałą miseczka. Ciasteczka piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ok 15-20 w temp. ok. 200°C do uzyskania idealnego złotego koloru. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.