Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka i konfitura figowa to dla mnie idealne połączenie, poniżej pomysł na prosty, szybki do przygotowania, przepyszny deser.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13390
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3208
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 979
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13390
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3208
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 979
Składniki
Jabłka obrać, pokroić najpierw w ćwiartki, po czym usunąć nasiona i pokroić na półplasterki. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty o boku ok. 6 cm. Na kwadraty wyłożyć łyżeczkę dżemu i dwa plasterki jabłka tak, aby zachodziły na siebie. Rogi kwadratów skleić tak, aby powstałą miseczka. Ciasteczka piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ok 15-20 w temp. ok. 200°C do uzyskania idealnego złotego koloru. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.