Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka i konfitura figowa to dla mnie idealne połączenie, poniżej pomysł na prosty, szybki do przygotowania, przepyszny deser.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2287
Składniki
Jabłka obrać, pokroić najpierw w ćwiartki, po czym usunąć nasiona i pokroić na półplasterki. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty o boku ok. 6 cm. Na kwadraty wyłożyć łyżeczkę dżemu i dwa plasterki jabłka tak, aby zachodziły na siebie. Rogi kwadratów skleić tak, aby powstałą miseczka. Ciasteczka piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ok 15-20 w temp. ok. 200°C do uzyskania idealnego złotego koloru. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.