Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka i konfitura figowa to dla mnie idealne połączenie, poniżej pomysł na prosty, szybki do przygotowania, przepyszny deser.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3960
Składniki
Jabłka obrać, pokroić najpierw w ćwiartki, po czym usunąć nasiona i pokroić na półplasterki. Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na kwadraty o boku ok. 6 cm. Na kwadraty wyłożyć łyżeczkę dżemu i dwa plasterki jabłka tak, aby zachodziły na siebie. Rogi kwadratów skleić tak, aby powstałą miseczka. Ciasteczka piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ok 15-20 w temp. ok. 200°C do uzyskania idealnego złotego koloru. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.