Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche,aromatyczne ciasteczka dla wielbicieli kawy i rumu.Zrobiłam z podwójnego przepisu,żeby i na jutrzejszy dzień jeszcze były:)Dla dzieci polecam bez rumu,a z dodatkiem jogurtu. Serdecznie polecam:)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka,margaryna,cukry utrzeć na puch. Dodać mąkę, jogurt,pr.do pieczenia,czekoladę,,rum lub jogurt i wszystko dokładnie zmiksować.Na końcu dać kawę zaparzoną w minimalnej ilości wody,zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać jeszcze jogurtu. Blachę od piekarnika wyścielić papierem,końcem łyżki nakładać masę. Łyżeczką maczaną w gorącej wodzie rozpłaszczać ciasteczka. Piec w 180st,15-20min. Po wystudzeniu trzymać ciasteczka w zamkniętym metalowym pojemniku. Ciasteczek jest bardzo dużo:)
Smacznego życzę!