Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche,aromatyczne ciasteczka dla wielbicieli kawy i rumu.Zrobiłam z podwójnego przepisu,żeby i na jutrzejszy dzień jeszcze były:)Dla dzieci polecam bez rumu,a z dodatkiem jogurtu. Serdecznie polecam:)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5913
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12713
Składniki
Jajka,margaryna,cukry utrzeć na puch. Dodać mąkę, jogurt,pr.do pieczenia,czekoladę,,rum lub jogurt i wszystko dokładnie zmiksować.Na końcu dać kawę zaparzoną w minimalnej ilości wody,zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać jeszcze jogurtu. Blachę od piekarnika wyścielić papierem,końcem łyżki nakładać masę. Łyżeczką maczaną w gorącej wodzie rozpłaszczać ciasteczka. Piec w 180st,15-20min. Po wystudzeniu trzymać ciasteczka w zamkniętym metalowym pojemniku. Ciasteczek jest bardzo dużo:)
Smacznego życzę!