Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka serduszka"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 142
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2631
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 907
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 142
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2631
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 907
Składniki
ciasta połącz i zagnieć. Wstaw na pół godziny do zamrażalnika. Rozwałkuj ciasto i wykrawaj ciastka za pomocą foremki w kształcie serduszek.
Ciasteczka piecz 15 minut w temp. 180°C. Z lukru odlej kilka łyżek i wymieszaj je z odrobiną różowego barwnika. Na przestudzone ciasta wyłóż biały lukier.
Gdy zacznie zastygać , wylej cienkim strumieniem paseczki w ozdobny wzorek. Odstaw do zastygnięcia.Źródło: Dobry Tydzień