Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciastka w kształcie jeżyków wyglądają efektownie i bardzo dobrze smakują zapraszam do wypróbowania przepisu .
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5301
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8592
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 581
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5301
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8592
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 581
Składniki
Cukier ucieram z margaryną dodaję jajko i żółtko dalej ucieram ,dodaję partiami mąkę ucieram dodaję śmietanę i wyrabiam ciasto .
Gotowe ciasto wykładam na stolnicę podsypaną mąką i dzielę na małe kawałki formuję je na tułów jerzyków z tyłu grubsze a z przodu czubate na ryjek .Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 20 -25 minut na środkowej półce ,oczywiście blacha wyłożona papierem do pieczenia i nasmarowana bez termo obiegu .Mi wyszło 25 sztuk
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli w gorącej wodzie z łyżką śmietany ,lub mikrofali .Rozpuszczoną czekoladą smaruję plecki jerzyków i posypuję wirkami z czekolady patyczkiem robię oczka i nosek i odstawiam do zastygnięcia. Po dokładne instrukcje jak robić zapraszam na film poniżej