Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami idealne na deser dla niespodziewanych gości.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Składniki
Ciasto francuskie podziel na kwadraty dowolnej wielkości. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i podziel na ósemki, jajko roztrzep widelcem.
Na każdy kwadrat ciasta połóż ósemkę jabłka, posyp cukrem i cynamonem i zlep dwa końce ciasta, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 12-15 minut w temperaturze 220 st. Smacznego .