Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i orzechami z dodatkiem cynamonu i miodu.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1103
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1103
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Dodaj miód i cynamon wymieszaj.
Ciasto rozwiń pokrój na kwadraty lub prostokąty, na połówce każdego, z nich połóż jabłka z orzechami, przykryj drugą stroną, boki dociśnij za pomocą widelca .
Wierzch natnij nożem ukośnie za pomocą noża, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Ciasteczka ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220 st piekarnika na 12-13 minut do uzyskania złoto brązowego koloru.
Zamiast jabłek możesz dodać pokrojone gruszki .