Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i orzechami z dodatkiem cynamonu i miodu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Dodaj miód i cynamon wymieszaj.
Ciasto rozwiń pokrój na kwadraty lub prostokąty, na połówce każdego, z nich połóż jabłka z orzechami, przykryj drugą stroną, boki dociśnij za pomocą widelca .
Wierzch natnij nożem ukośnie za pomocą noża, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Ciasteczka ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220 st piekarnika na 12-13 minut do uzyskania złoto brązowego koloru.
Zamiast jabłek możesz dodać pokrojone gruszki .