Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i orzechami z dodatkiem cynamonu i miodu.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2108
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 185
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1157
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2108
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 185
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1157
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Dodaj miód i cynamon wymieszaj.
Ciasto rozwiń pokrój na kwadraty lub prostokąty, na połówce każdego, z nich połóż jabłka z orzechami, przykryj drugą stroną, boki dociśnij za pomocą widelca .
Wierzch natnij nożem ukośnie za pomocą noża, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Ciasteczka ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220 st piekarnika na 12-13 minut do uzyskania złoto brązowego koloru.
Zamiast jabłek możesz dodać pokrojone gruszki .