Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami i orzechami z dodatkiem cynamonu i miodu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1071
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1071
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2200
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Dodaj miód i cynamon wymieszaj.
Ciasto rozwiń pokrój na kwadraty lub prostokąty, na połówce każdego, z nich połóż jabłka z orzechami, przykryj drugą stroną, boki dociśnij za pomocą widelca .
Wierzch natnij nożem ukośnie za pomocą noża, posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Ciasteczka ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 220 st piekarnika na 12-13 minut do uzyskania złoto brązowego koloru.
Zamiast jabłek możesz dodać pokrojone gruszki .