Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka z kremem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4754
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2054
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113740
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4754
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2054
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113740
Składniki
na ciasto zmiksuj w malakserze, zagnieć i wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie uformuj na blaszce płaskie ciasteczka i wsuń je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kwadrans.
Jajka sparz, rozbij, żółtka dokładnie utrzyj. Dodaj ziarenka wanilii, cukier puder i serek mascarpone. rozetrzyj na gładki krem.
Owoce rozmroź i wymieszaj. Dodaj posiekaną miętę.
Na ciastko nałóż krem i owoce. Przykryj drugim ciastkiem. Wierzch udekoruj kremem i owocami.
Czas: 60 min. 1 porcja = 150 kcalŹródło: Kurier TV