Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją dla mnie był przepis na CIASTKA RYŻOWE Pani Ewy Wachowicz. Dlaczego kaszkę ryżową zastąpiłam płatkami jaglanymi? U nas w domu zawsze są błyskawiczne płatki jaglane i w każdej chwili mogę upiec równie pyszne ciastka do kawy. Dodam, że moja wersja jest mało słodka.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34672
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34672
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
-Płatki i kaszkę zalewamy gorącą wodą (czas wchłonięcia ok. 2-3 minuty). -Ucieramy masło, po chwili dodajemy cukry i dalej ucieramy. -Dodajemy pozostałe składniki: żółtka, śmietanę proszek do pieczenia, kokos i płatki błyskawiczne z kaszką-mieszamy łyżką. - Ubijamy białka i delikatnie dodajemy pianę do masy.
- Na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy po łyżce masy (zachowujemy odstępy między ciastkami). -Pieczemy 15 min. w 165 st. C. w piekarniku z termoobiegiem lub -Pieczemy 20 min. w 180 st.C. bez termoobiegu.