Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją dla mnie był przepis na CIASTKA RYŻOWE Pani Ewy Wachowicz. Dlaczego kaszkę ryżową zastąpiłam płatkami jaglanymi? U nas w domu zawsze są błyskawiczne płatki jaglane i w każdej chwili mogę upiec równie pyszne ciastka do kawy. Dodam, że moja wersja jest mało słodka.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 329
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 105
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 329
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 105
Składniki
-Płatki i kaszkę zalewamy gorącą wodą (czas wchłonięcia ok. 2-3 minuty). -Ucieramy masło, po chwili dodajemy cukry i dalej ucieramy. -Dodajemy pozostałe składniki: żółtka, śmietanę proszek do pieczenia, kokos i płatki błyskawiczne z kaszką-mieszamy łyżką. - Ubijamy białka i delikatnie dodajemy pianę do masy.
- Na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy po łyżce masy (zachowujemy odstępy między ciastkami). -Pieczemy 15 min. w 165 st. C. w piekarniku z termoobiegiem lub -Pieczemy 20 min. w 180 st.C. bez termoobiegu.